Λιβάνι (Boswellia carteri)

2015-12-08 23:09

Το αιθέριο έλαιο του Λιβανιού (Boswellia carteri), έχει εξισορροπητική και καταπραϋντική δράση στο νευρικό σύστημα, βοηθάει σε καταστάσεις άγχους, νευρικής έντασης, μελαγχολίας, ενοχών κυρίως εκείνων που βασίζονται στο παρελθόν, βαθαίνοντας την ανάσα δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση ηρεμίας στο νου, γι’αυτό και είναι ιδιαίτερη επιλογή για προσευχή και διαλογισμό. Η καύση του (μαζί με κάποια ακόμα αιθέρια έλαια) σε αρωματικό λύχνο ή διαχυτή αιθέριων ελαίων, ενεργειακά εξαγνίζει, προστατεύει το χώρο, ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πνευματική ανάπτυξη του ατόμου.
Ένα από τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για το αναπνευστικό σύστημα σε βρογχίτιδα, καταρροή, λαρυγγίτιδα, άσθμα. Αναζωογονεί και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα γι’αυτό είναι βοηθητικό σε κρυολόγημα και γρίπη.
Φαίνεται να ωφελεί λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, όπως η κυστίτιδα, ενώ βοηθάει το γυναικείο σύστημα σε καταστάσεις όπως λευκόρροια, δυσμηνόρροια ενώ τονώνει τη μήτρα γενικά. 
Εξαιρετική επιλογή για το ώριμο με ρυτίδες, άτονο και κουρασμένο δέρμα, επίσης βοηθάει και σε πληγές, έλκη, φλεγμονές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό – προσωπική μου γραμμή και συμβουλή με τα αιθέρια έλαια είναι να αποφεύγονται αυτές τις χρονικές περιόδους της ζωής της γυναίκας- το Λιβάνι δεν είναι από εκείνα που θα χρησιμοποιήσουμε σε βρέφη και πολύ μικρά παιδιά. Όταν χρησιμοποιείται σε καύση στο χώρο ας μην γίνεται κατάχρηση στη δοσολογία και στη συχνότητα γιατί μπορεί να φέρει υπνηλία.