Αιθέρια έλαια και Κουζίνα

2014-11-13 21:51

Aιθέρια έλαια για το "δύσκολο" χώρο της κουζίνας, όπου όλων των ειδών οι μυρωδιές υπάρχουν εκεί:
Σ'ένα μπουκάλι, γυάλινο, καθαρό, με βαποριζατέρ, βάζουμε 100 ml αποσταγμένο(από το φαρμακείο), κατά προτίμηση νερό και ρίχνουμε μέσα : 9 σταγ. λεμόνι, 6 σταγ.λεβάντα, 7 σταγ.ροδόξυλο, 4 σταγ.ευκάλυπτο, 4 σταγ.παλμαρόζα. Μ'αυτό ψεκάζουμε όσο τακτικά νιώθουμε ότι υπάρχει ανάγκη το χώρο της κουζίνας, δεν καλύπτει μόνο τις οσμές, το πιο σημαντικό είναι, ότι καθαρίζει και απολυμαίνει τον αέρα. 

Τα ίδια αιθέρια έλαια, μπορούμε να τα ρίξουμε στο τελευταίο νερό και να ξεβγάλουμε τις επιφάνειες των πάγκων(ΠΡΟΣΟΧΗ! αν το ξύλο είναι ευαίσθητο, κάνουμε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια δοκιμή, το αφήνουμε κάμποση ώρα κι αν δεν προκύψει πρόβλημα, τότε προχωράμε σε όλη την επιφάνεια), τα ντουλάπια, το νεροχύτη, τα πλακάκια, τα ράφια, το πάτωμα(όχι ξύλινο) ακόμα και τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου, του καταψύκτη και του φούρνου(ΠΡΟΣΟΧΗ! πάλι βάζουμε σε μια μικρή επιφάνεια, το αφήνουμε λίγη ώρα κι αν δεν προκύψει πρόβλημα, τότε συνεχίζουμε). Σε 500 ml νερού ρίχνουμε : 3 σταγ.λεμόνι, 1 σταγ.λεβάντα, 2 σταγ.ροδόξυλο, 1 σταγ.ευκάλυπτο, 1 σταγ.παλμαρόζα. 

Δεν ψεκάζουμε πάνω σε τρόφιμα, προσέχουμε τα ζωάκια αν τα κοιμίζουμε στην κουζίνα και αν έχουμε το καρεκλάκι με το μωρό εκεί, επίσης, δείχνουμε προσοχή κατά τον ψεκασμό.